Proiecte finalizate

Cum actionam in comunitate

Initiativele noastre vin in sprijinul comunitatilor locale fie prin strangere de fonduri, voluntariat, donatii in alimente si alte produse sau proiecte punctuale finantate de mediul privat

Dar din Dar cu Bucurie

Perioada de implementare: februarie – Aprilie 2020

Finanțator: comunitatea locala prin strangere de fonduri

Valoare finanțare: 5850 RON

DESCRIERE:

Proiectul Dar din dar cu bucurie si-a propus sa aduca cate un pachet cu alimente pentru masa de Paste pentru 70 de familii din zona Targu Bujor – Beresti. In acest sens Asociatia Din Drag si Dor pentru Comunitate a organizat o campanie de strangere de fonduri pentru alimente in comunitatea locala, in urma careia au fost distribuite 70 de pachete cu alimente de baza (faina, ulei, paste, cozonac).

Revista Locala

Perioada de implementare: ianuarie 2020 – octombrie 2023

Finanțator: comunitatea locala

Valoare finanțare: Voluntariat

DESCRIERE:

Revista Locala, fondata in ianuarie 2020, este un proiect al unei echipe tinere si entuziaste, dedicat progresului comunitatii. Fondatorii, avand experienta in domenii precum inginerie, educatie si comunicare, au creat revista pentru a aduce mai multa unitate in comunitate. Revista incurajeaza initiativele locale si valorizeaza idei, design si adaptabilitate. Este accesibila atat in format fizic, cat si online, promovand o experienta placuta cititorului si invitand comunitatea sa contribuie activ la continut.

Scut Pentru Spitale: Colaborare cu Asociatia Zi de bine

Perioada de implementare: ianuarie – octombrie 2023

Finanțator: comunitatea

Valoare finanțare: 10.025 RON

DESCRIERE:

In urma apelului umanitar facut de Asociatia pentru Copiii cu Dizabilitati „Ma Bucur de Viata” Galati si de Asociatia „Din Dor si Drag Pentru Comunitate ” Tg. Bujor, in vederea donarii de echipamente medicale ATI si materiale sanitare pentru protejarea de SARS-Cov-2 a personalului medical si a pacientilor din Spitalul Orasenesc Tg. Bujor, Asociatia „Zi de BINE” din Bucuresti, prin proiectul „#scutpentruspitale”, a donat materiale sanitare de protectie in valoare financiara totala de 10.025 lei, dupa cu urmeaza: masti chirurgicale (1000 buc.), masti KN95 China (230 buc.), dezinfectant Bionet AG-Flacon 1l (2 buc.), ochelari cu lentila anti-ceata (45 buc.), covoare dezinfectante (4 buc.), viziere cu ecran de protectie RUBIN (100 buc.), termometru NC TF-600 (1 buc.), halate UF (30 buc.),gel dezinfectant Klintensiv 500 ml (10 buc.) si crema Nivea 400ml (24 buc.). Spitalul din Tg. Bujor este singurul din aceasta regiune a judetului Galati care dispune de un aparat Real-Time PCR pentru testarea suspectilor infectati de SARS-Cov-2, donat de Universitatea Apolonia din Iasi.

Fondul de Urgenta

Perioada de implementare: 13 aprilie-18 mai 2020

Finanțator: ING, cu sprijinul Fundatiei Comunitare Galati

Valoare finanțare: 21.789,45 RON

DESCRIERE:

Actiunea a presupus distribuirea de pachete cu produse alimentare, de uz casnic si de igiena personala la 114 familii din zona Targu Bujor- Beresti.

Doneaza 1kw si Deseneaza pentru Alexandra:

Perioada de implementare: 2020

Finanțator: Comunitatea, prin campanie de strangere de fonduri

Valoare finanțare: 1.011 RON

DESCRIERE:

Campania de strangere de fonduri a avut scopul de a racorda la energie electrica locuinta unei familii monoparentale, cu venituri mici si copii care au rezultate foarte bune la invatatura. 13 copii talentati la desen din Targu Bujor si-au vandut lucrarile la o licitatie online iar banii stransi au fost folositi pentru cheltuielile necesare acestui proiect. Familia a primit si donatii alimentare, copiii au primit carti, o tableta si un telefon pentru facilitarea cursurilor online.

Club de activitati recreative

Perioada de implementare: iunie – august 2020

Finanțator: Start ONG, Kaufland, Act For Tomorrow

Valoare finanțare: 23.874 RON

DESCRIERE:

Proiectul a fost finantat cu fonduri nerambursabile prin StartONG, program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow, in orasul Targu Bujor. Activitatile in cadrul Clubului au ajutat la reconectarea comunitatii dupa starea de urgenta si au implicat copiii si pensionarii in activitati educative si de socializare. In cadrul clubului, s-au desfasurat activitati de pictura supravegheate de pictorul Ionita Benea, a avut loc o vizita a reprezentantilor Observatorului Astronomic din Barlad care a adus la Targu Bujor unicul telescop solar (la acel timp) din Romania si un telescop astronomic prin care s-au facut si observatii de noapte

Start la miscare, Club de tenis

Perioada de implementare: noiembrie – decembrie 2020

Finanțator: Start ONG, Kaufland, Act For Tomorrow

Valoare finanțare: 5.000 RON

DESCRIERE:

In urma proiectului „Start la miscare!” finantat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow, Asociatia Din Drag si Dor pentru Comunitate a pus bazele unui club de tenis in orasul Beresti, Galati, Romania. Clubul, gazduit de Casa de Cultura „Ion Creanga” din Beresti, isi propune stimularea gradului de implicare in activitati recreative a elevilor si tinerilor din localitate in scopul dezvoltarii personale a acestora, dar si constientizarii cu privire la beneficiile practicarii sportului. In cadrul Clubului a fost organizat si un Concurs de Sah pentru 15 seniori.

Carte in dar

Perioada de implementare: Octombrie 2020 – decembrie 2021

Finanțator: Comunitatea

Valoare finanțare: 10.744 RON

DESCRIERE:

Proiectul a fost finantat prin Programul Semimaraton Galati 2020, gestionat de Fundatia Comunitara Galati si implementat de Asociatia Din Drag si Dor pentru Comunitate, Targu Bujor.

Cresterea gradului de constientizare a nevoii de lectura in randul comunitatii si sansele de incluziune sociala a copiilor care fac parte din familii modeste prin accesul acestora la educatie. Asociatia Din Drag si Dor pentru Comunitate a mobilizat 5 ambasadori pentru sustinerea cauzei, printre care autoare Ioana Chicet Macoveiciuc, Printesa Urbana, cum este recunoscută de cititori.

S-au achizitionat peste 300 de volume de carti noi pentru Biblioteca Oraseneasca din Targu Bujor si lunar, iubitorii de carte se intalnesc online pentru lectura si dezbateri.

Educatie prin miscare

Perioada de implementare: Octombrie 2020– Martie 2021

Finanțator: Comunitatea

Valoare finanțare: 82.155 RON

DESCRIERE:

Pe 6 iunie 2021 a avut loc cea de-a VIII-a editie a Semimaraton Galati powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv si filantropic din judet, organizat, ca in fiecare an, de Fundatia Comunitara Galati.

In cadrul acestui eveniment, Asociatia din Drag si Dor Pentru Comunitate, aflata la a doua participare, si-a propus construirea unui teren de sport in curtea corpului B destinat elevilor din ciclurile prescolar si primar ai Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Beresti. Cladirea nu beneficiaza de un teren de sport pentru desfasurarea activitatilor specifice orelor de educatie fizica sau pentru activitati recreative.

Asociatia din Drag si Dor pentru Comunitate a reusit sa stranga suma de 25.944 lei. In demersurile intreprinse de Asociatia din Drag si Dor pentru Comunitate i-au fost parteneri de nadejde Primaria Orasului Beresti si Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Beresti care au inteles ca doar o comunitate unita este puternica.

Artistul Dunarii 2022

Perioada de implementare: iulie – octombrie 2022

Finanțator: Asociatia Parteneriatul Global al Apei din Romania – GWP ROMANIA

Valoare finanțare: 10,000 RON

DESCRIERE:

Educatie prin energie regenerabila

Perioada de implementare: Decembrie 2022– Decembrie 2023

Finanțator: Renovatio

Valoare finanțare: 500,000 EUR

DESCRIERE:

Companiile din ecosistemul Renovatio au finantat proiectul “Educatie prin Energie Regenerabila”, in valoare de 500.000 EUR, derulat de Asociatia din Drag si Dor Pentru Comunitate. Proiectul a presupus montarea a 53 de sisteme fotovoltaice pe acoperisurile mai multor scoli, licee, gradinite si institutii publice si de cult din 12 judete ale Romaniei. Astfel, in judetul Galati s-au montat 24 sisteme, in Bacau – 6, in Ialomita – 5, in Calarasi – 4, in Constanta – 4, in Satu Mare – 2, in Olt -2, in Dolj – 2, iar in Giurgiu, Bucuresti, Dambovita si Cluj – cate un sistem”, a declarat Doru Voicu, Director de Strategie al Ecosistemului de companii Renovatio.

Impactul nostru

Ne dorim ca prin ceea ce facem in comunitatile in care intervenim, sa venim in sprijinul unor nevoi reale si sa ajungem cat mai tintit la cei care au nevoie de noi

0 proiecte
implementate
0 ani
de activitate
0 judete
acoperite
0 mil. RON
atrase